Home Blog

Is fitness de beste manier om op gewicht te komen?

fitness

Wat voor soort sport is fitness?

Fitness is een sport die wordt gedaan om je lichaam in vorm te houden en je conditie te verbeteren. Het kan variëren van krachttraining tot het doen van yoga, aerobics of spinning. Fitness is echter niet alleen bedoeld om mensen gezond en fit te houden, maar ook om hen er beter uit te laten zien.

Fitness krachttraining om af te vallen?

Krachttraining is een geweldige manier om gewicht te verliezen. Het kan thuis of in een sportschool worden gedaan en heeft geen andere speciale apparatuur nodig dan een mat. Het beste deel is dat het niet te veel tijd kost. Het enige wat je hoeft te doen is drie dagen per week een half uur aan krachttraining doen en je krijgt het gewenste resultaat.

Krachttraining is een vorm van weerstand die wordt gedaan om spieren op te bouwen en voordelen te bieden zoals meer energie, sterkere botten en een verminderd risico op blessures. Krachttraining is een geweldige manier om gezonder te worden en je beter te voelen!

Wist je dat krachttraining kan helpen bij depressie, angst en slapeloosheid? Krachttraining is ook gunstig voor mensen die proberen af te vallen. Het helpt bij spierdefinitie en stimuleert je metabolisme. Een ander belangrijk voordeel is dat het uw botdichtheid kan versterken, wat het risico op osteoporose kan verminderen.

Fitness Cardio betere oplossing om gewicht te verliezen?

Cardiovasculaire oefeningen zijn een uitstekende manier om gewicht te verliezen en uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Een studie van de Universiteit van Sydney heeft uitgewezen dat cardio een effectievere manier is om af te vallen dan krachttraining. De bevindingen van een recente studie concluderen dat anaerobe training efficiënter is in het verbranden van vet en calorieën dan anaerobe training, zoals krachttraining. Uit het onderzoek bleek dat de deelnemers die alleen aan krachttraining deden 12% minder vet en calorieën verbranden dan degenen die beide soorten oefeningen deden.

Is joya ook een fitness sport?

yoga

Deze vraag is een kwestie van mening. Sommige mensen zouden kunnen zeggen dat sport een fysieke activiteit moet zijn die enige vaardigheid vereist, en dat het ook competitief moet worden gedaan. Anderen zouden kunnen zeggen dat elke activiteit als een sport kan worden beschouwd als het wordt gedaan omwille van plezier of fitness.

Naar mijn mening is joya geen sport omdat het geen fysieke inspanning vereist en het niet competitief is. Maar als je joya ziet als een plezierige manier om actief en gezond te blijven, dan zou je het kunnen beschouwen als een vorm van lichaamsbeweging.

De wereld van fitness verandert voortdurend. Wat ooit werd beschouwd als een “bootcamp” is veranderd in een industrie met veel variaties. Een dergelijke variatie is het gebruik van cardio-apparaten, die vaak worden gebruikt om iemands fitnessniveau te meten aan de hand van hun hartslag of hoe snel ze in een bepaalde tijd kunnen fietsen. 

Zijn cardio-apparaten voor thuis duur?

Als u op zoek bent naar een cardio apparaat voor thuisgebruik, dan geeft de volgende lijst u een idee van wat er beschikbaar is.

De volgende lijst bevat  cardio-apparaten voor thuis en wat ze bieden.

Het roeiapparaat: Dit is een van de meest populaire cardiotoestellen voor thuis omdat het een volledige lichaamstraining biedt. Het helpt ook bij gewichtsverlies en toning.

De hometrainer: De hometrainer is een andere populaire keuze voor mensen die thuis willen trainen omdat het een low-impact training biedt.

De loopband: De hardloopband is een veelgebruikte cardio apparaat. De loopband is een apparaat dat voornamelijk voor cardio wordt gebruikt. Het kan worden gebruikt om oefeningen te doen met een constante snelheid en/of helling. Dit artikel bespreekt de voordelen van de loopband, het gebruik, de verschillende soorten loopbanden en mogelijke veiligheidsoverwegingen.

Dumbells: Tegenwoordig zijn er slimme losse gewichten ook wel dumbells genoemd die een variatie bieden van 2kg tot 32 kg. Met 1 dumbell set van 2 stuks kan je dus verschillende oefeningen doen door de dumbells aan te passen. De nieuwe modellen zijn veel makkelijker dan  de modellen van vroeger. Het enige wat je moet doen is de dumbbell in zijn station plaatsen draaien aan de stang en je hebt meer of minder gewichten aan je dumbell. Super makkelijk dus en het neemt weinig ruimte in beslag. 

Is spinning alleen goed voor de benen?

Er zijn een paar misvattingen als het gaat om spinnen. Een daarvan is dat het alleen goed is voor het verbeteren van de beenkracht en het uithoudingsvermogen, terwijl spinnen in werkelijkheid goed kan zijn voor het hele lichaam. Als het goed wordt gedaan, richt de training zich op al uw grote spiergroepen tegelijk, inclusief uw benen, borst, schouders, rug en kern.

Hoe vaak moet ik fitnessen om op gewicht te blijven?

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de frequentie van lichaamsbeweging die nodig is om op gewicht te blijven. Deze factoren omvatten genetica, metabolisme, activiteitsniveau en meer. Als u bijvoorbeeld actiever bent dan de gemiddelde persoon, heeft u mogelijk minder beweging nodig dan iemand die zit. Raadpleeg uw personal trainer of fysio voor meer informatie over hoe vaak u moet sporten om op gewicht te blijven. De minimale hoeveelheid lichaamsbeweging die nodig is om op gewicht te blijven is gewoonlijk 2 trainingen per week van elk 30 minuten. Het wordt echter aanbevolen om minimaal 150 minuten per week te krijgen voor een optimaal resultaat.

Conclusie

Fitness is niet alleen een manier om fit te blijven, maar het kan je ook helpen aan te komen. Velen van ons zijn op zoek naar manieren om gewicht te verliezen of spieren op te bouwen, maar willen er geen tijd en moeite in steken. Fitness kan voor u een manier zijn om kilo’s kwijt te raken zonder uw sociale leven op te offeren.

Afvallen kan moeilijk zijn als je altijd onderweg bent. Daarom is het belangrijk om een oefening te vinden die bij je past. Hardlopen, zwemmen, tennis en fietsen zijn allemaal geweldige opties, vindt iets wat u leuk vindt en het zal  u zeker helpen om af te vallen!

Is boksen nog een sport van deze tijd?

boksen en boxing

Boksen is een sport die veel vaardigheid, atletisch vermogen en discipline vereist. Het vraagt ook veel oefening. Het is belangrijk om te onthouden dat boksen niet alleen voor mannen is. Vrouwen kunnen net zo succesvol zijn in de sport als hun mannelijke tegenhangers.

Boksen bestaat al eeuwen en wordt door veel mensen van over de hele wereld beoefend. Het is een van de oudste sporten die nog steeds wordt beoefend.

Boksen is een sport die veel fysieke kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen vereist. Boksen is ook een uitstekende manier om je lichaam in vorm te houden. In het begin lijkt het misschien intimiderend, maar boksen is eigenlijk een van de meest effectieve manieren om in vorm te komen.

Prive-bokslessen zijn een uitstekende optie voor diegenen die willen leren boksen in hun eigen tijd en zonder de druk van andere mensen die naar hen kijken. Privélessen zijn ook goedkoper dan groepslessen omdat ze kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften.

Boksen is een sport die vaak verkeerd wordt begrepen. Het kan een plezierige en gezonde manier zijn om in vorm te blijven. De voordelen van boksen zijn onder meer meer kracht, uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen; verbeterde balans, coördinatie en reflexen; grotere mentale focus; en verminderde stressniveaus.

welke spullen heb ik nodig bij boksen?

Boksen is een sport die de fysieke en mentale kracht van een individu vereist. Er zijn ook beschermende kleding nodig om ervoor te zorgen dat je niet gewond raakt tijdens de wedstrijd. Het is belangrijk om de juiste uitrusting te hebben voor de beste prestaties – elke bokser heeft een gebitsbeschermer, hoofddeksel en twee paar bokshandschoenen nodig.

Hoe kan ik leren springtouwen zoals boksers?

boksen touwtje springen

Touwtjespringen is een sport die coördinatie en uithoudingsvermogen vereist. De snelheid en nauwkeurigheid van de sprongen in volgorde hangt af van het vermogen van de persoon om te springen en te landen met beide voeten synchroon. Dit kan een uitdaging en frustrerend zijn voor beginners, maar er zijn enkele technieken die het gemakkelijker maken.

Kan ik ook afvallen door te boksen?

Hoewel boksen een cardio-activiteit is, is het niet de beste oefening om gewicht te verliezen. De beste manier om af te vallen is door een gezond dieet te combineren met een trainings routine. Boksen kan een uitstekende vorm van lichaamsbeweging zijn, maar als je wilt afvallen, probeer dan HIIT of kickboksen!

Hoe kan ik de bokstechniek snel leren?

Er zijn een aantal online tutorials om je te helpen boksen, maar de beste manier is om een boksclub bij jou in de buurt te vinden. Je kunt ook video’s bekijken op YouTube en sociale media, en artikelen lezen voor meer informatie over de sport.

Priveles Kickboksen of kickboksles?

kickboksen

Privéles Kickboksen of kickboksles?

Als je op zoek bent naar een leuke en spannende manier om te sporten, dan zijn privé kickbokslessen de juiste keuze. Privélessen kunnen een goede keuze zijn voor diegenen die een exclusieve een op een ervaring willen. Je krijgt tenslotte een op een` coaching die is afgestemd op jouw behoeften, jouw planning en jouw doelen.

Als het op coaching aankomt, is er geen betere een op een ervaring dan werken met je eigen persoonlijke coach. Een coach helpt je bij het stellen van doelen en het uitwerken van een plan om deze te realiseren. Je krijgt ook feedback over de voortgang die je maakt, zodat je eventuele hindernissen kunt nemen die je in de weg staan.

Sommige mensen denken misschien dat privé-kickbokslessen alleen voor degenen zijn die willen leren vechten. Maar in werkelijkheid is het een geweldige manier voor diegenen die in vorm willen komen en zelfvertrouwen willen krijgen.

Privé Kickbokslessen helpen je de basis van zelfverdediging te leren en jezelf te verdedigen tegen een aanvaller. Het helpt je ook om je zelfvertrouwen op te bouwen terwijl je traint met een partner of coach. Je kunt deze lessen ook gebruiken als een manier om je stress en frustratie los te laten door te gaan sporten met iemand anders die hetzelfde doel heeft.

Zelfverdediging kickboksen

Wat is kickboksen?

Kickboksen is een vorm van vechtsport die stoten, trappen en knie- en elleboogstoten gebruikt om de overwinning te behalen. Deze sport wordt beschouwd als een van de meest krachtige en efficiënte vormen van lichaamsbeweging.

Prive kickbokslessen worden aangeboden door veel sportscholen en fitnesscentra. Dit type training biedt een intensieve cardiotraining die u in uw eigen tempo kunt doen.

Prive kickbokslessen zijn een manier om gemotiveerd te blijven en in je eigen tempo te trainen. Dit type training is anders dan de reguliere, meer relaxte trainingen zoals yoga of pilates. Met privélessen kun je zo snel gaan als je wilt, zo hard als je wilt en zo lang als je wilt. U kunt ook uw eigen routine creëren en ervoor zorgen dat deze is afgestemd op uw behoeften.

Welke spieren train je met kickboksen?

Kickboksen is een vorm van vechtsport, en het is ook een vorm van fitness. Het kan u helpen om uw spieren te ontwikkelen en gewicht te verliezen.

Bij kickboksen worden de volgende spieren gebruikt:

– Buikspieren: deze spiergroep wordt gebruikt voor stabilisatie doeleinden en helpt de wervelkolom te bewegen.

– Borst: Deze spiergroep wordt gebruikt om te ademen, wat helpt om het lichaam van zuurstof te voorzien.

– Onderarmen: deze spieren worden gebruikt om te slaan met een stoot of een trap.

– Heupflexoren: deze spieren worden gebruikt om voorover te buigen en voorwerpen van de grond op te pakken.

Kan je snel blessure oplopen met kickboksen?

Kickboksen is een van de meest intensieve trainingen die je kunt doen. Het is een full-body workout die cardio, krachttraining en zelfverdediging omvat. Maar kun je snel geblesseerd raken met kickboksen?

Het is niet ongewoon om spierpijn of pijn in uw gewrichten te ervaren na een krachtige training. En als u niet oppast, kunt u zelfs uw enkel verstuiken of een spier trekken. Maar dit zijn allemaal slechts tijdelijke problemen die met de tijd en rust verdwijnen.

Dit komt omdat intensieve inspanning de natuurlijke ophoping van melkzuur in uw spieren kan verhogen. De natuurlijke reactie van uw lichaam hierop is het vrijgeven van enzymen die ontstekingen veroorzaken, die op hun beurt pijn en ongemak veroorzaken. 

Er is een groeiend aantal onderzoeken dat suggereert dat lichaamsbeweging daadwerkelijk ontstekingen kan veroorzaken. In een recente studie vonden onderzoekers bewijs van ontsteking bij studie deelnemers die zich bezighielden met intensieve oefeningen.

De paradox van ontsteking-oefening is een groeiend aantal onderzoeken dat suggereert dat een oefening daadwerkelijk een ontsteking kan veroorzaken. Het is aangetoond dat lichaamsbeweging de cytokines verhoogt, dit zijn ontstekingseiwitten. Een studie vond bewijs van ontsteking bij deelnemers die aan lichaamsbeweging deden, wat suggereert dat de voordelen van lichaamsbeweging teniet kunnen worden gedaan door de negatieve effecten.

Hoe snel kan ik kickboksen leren?

We hebben allemaal verschillende niveaus van fitheid, verschillende niveaus van coördinatie en verschillende niveaus van natuurlijk talent. Als het gaat om het leren hoe je iets nieuws kunt doen, kun je het beste geduld hebben met jezelf.

Het eerste dat u moet begrijpen, is dat iedereen in een ander tempo leert. Sommige dingen leer je misschien snel, terwijl andere veel meer tijd in beslag nemen. Het beste wat je kunt doen, is geduld hebben met jezelf en je voortgang niet vergelijken met die van iemand anders.

Is het verplicht om te sparren bij kickboksen?

Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig. Voor sommige mensen is het verplicht, terwijl anderen er zonder kunnen. Als je een atleet bent met veel uithoudingsvermogen en je wilt competitief zijn in de ring, dan is sparren een must. 

Je moet in staat zijn om met je tegenstander te sparren en de bewegingen te maken die je in de ring zullen helpen. Aan de andere kant, als je gewoon op zoek bent naar een training en je wilt leren hoe je jezelf kunt verdedigen in verschillende situaties, dan is sparren misschien niet nodig.

Welke spullen heb ik nodig voor kickboksles?

De uitrusting die je nodig hebt voor een kickboksles is afhankelijk van het type les dat je volgt. Kickboksen is een oefening met hoge intensiteit die veel energie en uithoudingsvermogen vereist, daarom is het belangrijk om de juiste uitrusting te hebben. 

U heeft een gebitsbeschermer, bokshandschoenen, hand zwachtels (hand wikkels), hoofddeksels, scheenbeschermers en een mondstuk nodig.

Je moet ervoor zorgen dat je over de juiste uitrusting beschikt voordat je de ring ingaat. De gebitsbeschermer beschermt je tanden, terwijl een mondstuk je lippen beschermt en voorkomt dat je tanden op elkaar klemmen. Handschoenen en hand zwachtels (wikkels) helpen uw handen en polsen te beschermen tegen verwondingen. 

Hoofddeksels worden meestal alleen gedragen bij vechtsporten, zoals boksen of mixed martial arts. Ze zijn ontworpen om het hoofd te beschermen tegen verwondingen. Scheenbeschermers worden gedragen om letsel aan de schenen te voorkomen

Conclusie

Privéles kickboksen of kickboksles is de perfecte manier om vechtsporten te leren voor alle ervaringsniveaus. Of je nu een absolute beginner bent of een doorgewinterde professional, privélessen geven je de specifieke, persoonlijke aandacht die je nodig hebt.

Kickboksen is een leuke en uitdagende workout die je in de beste vorm van je leven zal brengen. Het kan je helpen om opvallende vaardigheden te ontwikkelen, balans en coördinatie te verbeteren en snelheid te verhogen.

Is een dieet de beste methode om af te vallen?

1. Intro

De huidige populaire trend in gewichtsverlies is om een gezond dieet te combineren met een personal trainer, waarbij je het advies van een voedingsdeskundige opvolgt om je te helpen gewicht te verliezen. Ook voedingsadviezen horen bij deze trend. Het is vrij eenvoudig om advies te krijgen: Google maar eens op “paleodieet” of “dieetplan” of “gezonde voeding”.

Maar wat als je geen fan bent van het paleodieet? Wat als je ideeën hebt over je eigen eet- en bewegingsroutine? (Of nog beter, wat als je daar gewoon geen tijd voor hebt?)

Waar het op neerkomt, is dat we allemaal een soort van begeleiding nodig hebben over hoe we goed kunnen eten en sporten voor onze gezondheid, of we nu fan zijn van het Paleo-dieet of niet. Dus sta ons toe wat advies te geven over hoe je goed kunt eten en sporten voor je gezondheid, of je nu fan bent van het Paleo-dieet of niet.

2. Voedingsadvies en een personal trainer kunnen u helpen gewicht te verliezen

Net als lichaamsbeweging is een dieet een van die dingen die op het eerste gezicht zo eenvoudig en gemakkelijk kunnen lijken. Maar zoals elke fitnessexpert je zal vertellen, is het veel moeilijker dan dat. Je moet weten hoe je jezelf kunt motiveren en vertrouwen op je eigen lichaam om je daar te krijgen.

Persoonlijke training is geen ‘snel rijk worden’-schema. En hoewel groot gewichtsverlies in het begin misschien eenvoudig lijkt, verwacht geen snelle resultaten. Het kost tijd en geduld en vooral toewijding om de levensstijl te behouden die tot succes leidt.

Toen ik begon te trainen met een personal trainer (die ook mijn vriend was), had ik heel weinig motivatie om uit te gaan en te trainen, maar zelfs dat jaar in 2007 viel ik 10 pond af! Mijn trainer was geweldig in het uitleggen waarom dit gebeurde (dat wil zeggen, het was niet alleen vanwege zijn trainingen). Hij zou ook uitleggen waarom bepaalde voedingsmiddelen bijzonder gezond waren (zoals voedingsmiddelen zoals broccoli met een hoog vitamine B-gehalte) of niet (zoals volle granen die weinig vezels bevatten). Hij zou me ook laten weten wanneer ik iets goed deed en betere resultaten kon krijgen door verschillende dingen te doen – zoals gezonder eten op de dagen dat ik junkfood gebruikte als beloning voor het sporten – hij herinnerde me elke dag aan deze feiten in kleine manieren die het voor mij gemakkelijker maakten om te blijven doen wat ik moest doen. In wezen leerde hij me hoe ik mezelf echt gedisciplineerd kon maken over wat ik at, zodat het mijn gewichtsverlies in de loop van de tijd zou kunnen beïnvloeden in plaats van alleen vanwege zijn trainingen!

Kortom, deze man hielp me niet alleen 10 pond af te vallen – hij hielp me 2 centimeter rond mijn heupen te verliezen – wat een belangrijke mijlpaal voor me was sindsdien. Ik ben me echt bewust van mijn lichaamsvorm en ben me meer bewust van welke kleding goed past nu op mijn lichaam.

3. Begin eerst met een gezond dieet

We krijgen allemaal te horen dat we een gezond dieet moeten volgen en regelmatig moeten bewegen. Maar de meeste mensen niet, omdat ze het druk hebben. We moeten dus ook beginnen met de kwestie aan te pakken wat voor soort dieet en lichaamsbeweging het beste is om gewicht te verliezen. Hoewel er veel diëten zijn, is hier een eenvoudig plan dat je kan helpen om op een gezonde manier wat kilo’s kwijt te raken:

1) Eet 6-8 kleine maaltijden per dag

2) Oefen 3 keer per week

3) Drink 8 glazen water per dag

4) Krijg dagelijks minimaal 60 minuten zonlicht

5) Neem supplementen met mate (zoals calcium of vitamine D bijvoorbeeld)

4. Als je snel moet afvallen, maak dan van sporten een prioriteit

Het probleem is dat als je je normale dagelijkse routine volgt, je merkt dat je dingen doet waar je je goed bij voelt (bijvoorbeeld naar de sportschool gaan), waardoor je meer wilt eten, wat weer leidt tot overconsumptie en een vicieuze cirkel. Het is dus geen verrassing dat veel mensen die denken dat ze voor de gezondheid eten, dit doen omdat ze een personal trainer in de sportschool hebben die hen vertelt wat ze moeten eten en hoeveel. Dit kan een enorme hulp zijn in termen van gewichtsverlies, maar het kan ook leiden tot iets dat ‘rebound-fat’ wordt genoemd.

Als u snel wilt afvallen, vertrouw dan niet op dit soort hulp; ga gewoon naar buiten en ga sporten. Lichaamsbeweging helpt om calorieën te verbranden, wat betekent dat als je jezelf overhaalt om na het werk te gaan rennen (niet noodzakelijk elke dag op hetzelfde tijdstip), je meer calorieën verbrandt dan wanneer je op de loopband loopt of buiten rent met je hond.

5. Eet kleinere porties om sneller af te vallen

Veel mensen zijn in de war door de vraag: “Hoe kan ik afvallen?” Die categorie vragen zijn eigenlijk twee vragen: hoeveel moet ik eten en hoeveel mag ik eten. De antwoorden op beide zijn duidelijk: eet minder. De vraag is “Moet ik minder eten?”.

Laten we, om dit te beantwoorden, de vraag onderzoeken wat we zouden moeten eten in plaats van de vraag of we het wel of niet zouden moeten eten.

Het antwoord op beide vragen is simpel maar genuanceerd: gezonde voeding. Een gezonde voeding bestaat uit een mix van hoogwaardige voedingsstoffen met matige porties. Je moet een verscheidenheid aan voedsel eten dat je smakelijk vindt, zodat je geen ongezonde relatie ontwikkelt met slechts één voedselgenre of soort voedsel dat je moeilijk kunt consumeren. Met andere woorden, uw dieet moet uitgebalanceerd zijn en uit een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen bestaan — niet alleen vlees (dat een eigen plaats in het dieet heeft), maar ook groenten (die een plaats in het dieet hebben), fruit (dat een plaats in het dieet), granen (die hun plaats in het dieet hebben), enz.

Voordat we voedsel uit deze lijst halen, zijn er enkele dingen die het voor ons moeilijker maken om gezond te eten:

1) Het is duur – gezond eten kan wel $ 100 per maand kosten als je het goed doet (en als je het niet goed doet, is het waarschijnlijk niet zoveel waard).

2) Ons lichaam is niet goed uitgerust voor bepaalde soorten bewerkte en junkfood – we hebben bepaalde voedingsstoffen nodig zoals B12 en ijzer en bepaalde soorten koolhydraten (zoals complexe koolhydraten zoals volle granen of bruine rijst) met kleine hoeveelheden goede vetten zoals olijfolie olie of kokosolie of noten zoals amandelen of walnoten. We zouden kunnen stellen dat deze dingen ons leven zouden verbeteren als we ze zouden kunnen krijgen door meer planten te eten in plaats van dieren; ons lichaam is echter gewoon niet erg goed in het zelfstandig verwerken van vet en ze vertrouwen erop dat we die voedingsstoffen rechtstreeks via onze voeding aan hen kunnen leveren – dus als we vet van dieren aan onze voeding toevoegen, krijgen we gewoon veranderde vormen (meer verzadigde vetten) die die delicate voedingsbalansen schenden die ons in de eerste plaats gezonder maken.

Dus ja, vaker eten is logisch voor iedereen die regelmatiger eet – degenen die lange dagen werken, drukke schema’s hebben en die niet

6. Probeer elke dag te sporten

De voordelen van lichaamsbeweging zijn goed gedocumenteerd. Lichaamsbeweging is goed voor je. Lichaamsbeweging is goed voor je gezondheid. Het woord “oefening” bestaat al sinds de 9e eeuw en werd gebruikt om iets te beschrijven dat werd gedaan, of een taak die werd uitgevoerd om iets te bereiken. Het heeft ook een positieve connotatie: sporten draagt bij aan kracht en fitheid en houdt je gezond.

Het feit dat we het woord “oefening” zo vaak gebruiken, betekent niet dat het uit de context moet worden gehaald (en het betekent niet dat wanneer mensen zeggen: “Ik sport, dit betekent dat ik vandaag heb gesport”). Het heeft eigenlijk een heel specifieke betekenis; er is meer aan het woord dan alleen fysieke activiteit die voorkomt in alle soorten activiteiten (niet alleen lichaamsbeweging).

Het komt van het Latijnse ‘exercitare’ wat ’trainen’ betekent. Werken voor wat? Als je kunt worden gezien als iemand die iets doet als onderdeel van een direct gevolg van hun levensstijl, dan is het logisch om ze sporters te noemen. Als iemand kan worden omschreven als iemand die dingen doet om zijn fysieke conditie te verbeteren, dan worden ze atleten of sporters genoemd. Dus als we het willen hebben over het gebruik van een soort activiteit als onderdeel van je levensstijl, dan zouden we ze sporters (of atleten of wat dan ook) kunnen noemen.

Dat gezegd hebbende, verschillende activiteiten vereisen verschillende soorten inspanning:

• Oefening omvat veel activiteit zonder veel inspanning, zoals wandelen/rennen of trainen op een loopband/fiets

• Trainen zal enige inspanning vergen met veel activiteit, zoals gewichtheffen

• Trainen kost weinig of geen inspanning, zoals yoga/meditatie/jezelf toestaan om in diepe ontspanning te gaan

• Trainen vraagt veel inspanning, zoals hardlopen/joggen • Leren trainen is leren iets anders te doen dan verwacht, waarvoor je met heel weinig ervaring moet beginnen • Leren hardlopen is leren hoe je niet omvalt als je geen idee wat je doet • Leren hoe je niet kunt vallen als je geen idee hebt wat je doet, vereist dat je dingen gemakkelijk en spontaan kunt doen Andere soorten mensen kunnen onder bepaalde omstandigheden ook bepaalde soorten oefeningen doen:  • Zwemmers/duikers/atleten die elke dag baantjes trekken – gebruik deze categorie als u minstens één keer per week regelmatig zwemt, maar geen tijd verspilt aan ergernis

7. Conclusie

We weten allemaal dat gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging belangrijk zijn om gewicht te verliezen, maar werkt het ook?

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat sommige koolhydraatarme, vetrijke diëten niet alleen ineffectief, maar ook gevaarlijk zijn. Onderzoekers hebben ontdekt dat de diëten gewichtstoename bevorderen en het lichaam beschadigen. Zo zorgt het innemen van te veel koolhydraten tegelijk voor een grote stijging van het insulinegehalte. Hoge insulinespiegels zorgen ervoor dat vet wordt opgeslagen in onze vetcellen en we zullen aankomen, ongeacht wat we eten.

Wat nog verrassender is, is dat we niet alleen ongewenst gewicht krijgen door ons gezonde koolhydraatarme dieet – dit soort eten lijkt schadelijk te zijn voor onze gezondheid in het algemeen.

Een goed voorbeeld van een ongezond voedingspatroon dat schadelijk is voor je gezondheid is het “Appeldieet” (dat kan worden samengevat als: appels eten). Appelliefhebbers zeggen dat je elke dag appels moet eten omdat ze zo goed voor je zijn. Dit beweren ze vanwege hun caloriegehalte: 1407 calorieën per appel! Dit is ongeveer 11% van de calorie-inname van een gemiddelde man of vrouw. Klinkt best goed, toch? Nou, niet zo snel…

Dus wat is er mis met deze aanpak? Ten eerste zijn er veel minder calorieën dan mensen denken. Een appel 90 calorieën bevat terwijl een hele pizza ongeveer 1600 calorieën bevat (en je weet hoeveel alcohol er in die 2 pizza’s zit)? Dus als één appel 1210 calorieën bevat en een hele pizza 2000 calorieën, dan heb je 100 appels (of 21 middelgrote appels) of 200 middelgrote pizza’s (of 42 middelgrote pizza’s) nodig om dezelfde hoeveelheid calorieën te krijgen!

Maar wacht! Er is meer! Als we er zeker van willen zijn dat we voldoende groenten en fruit consumeren voor een optimale gezondheid, moeten we er rekening mee houden dat de meeste vruchten veel suiker bevatten. Een enkele banaan bevat meer dan 800 mg suiker, wat ongeveer 60 gram suiker zou opleveren (1 banaan = 456 g). Heb je echt 120 bananen nodig?! En zelfs dan is het het niet waard: het meeste fruit dat in stukjes is gesneden, ziet eruit als snoep, dus ze zullen de helft van hun energiewaarde weggooien als ze alleen worden gegeten in plaats van ze samen met ander voedsel te eten – net zoals de meeste snoepjes doen!

Dit betekent dat een appel of een banaan je dagelijkse behoefte aan verschillende voedingsstoffen (zoals kalium en vezels) gemakkelijk kan verdubbelen zonder zelfs maar te proberen! In feite zal het kosten om voldoende kalium te krijgen via plantaardige bronnen zoals broccoli of komkommers.

Helpt personal training?

personal trainer blog

1. Intro

Ik ben de afgelopen 9 jaar een professionele personal trainer geweest. Ik heb mensen gezien die erg fit zijn in hun jaren ’20, ’30 en ’40. Ze hebben veel energie, ze gaan meestal graag uit, maar ze houden niet zo van lichaamsbeweging. Ze willen niet echt alleen actief zijn.

Dit is slechts een voorbeeld van de “The End of Normal”-cultuur, die al heel lang bestaat. Het is de cultuur die waarde hecht aan mager zijn en niet dik worden en het moedigt lui gedrag aan door mensen te vertellen dat als je aan lichaamsbeweging doet, je het in je pyjama kunt doen of wanneer je slaperig bent of wanneer je lichaam moe is.

Maar dat is niet goed geweest voor de volksgezondheid. Overal in de ontwikkelde wereld nemen de obesitas cijfers toe en dit komt deels doordat onze cultuur luiheid in plaats van lichaamsbeweging aanmoedigt.

Dus laat me mijn persoonlijke trainingsfilosofie met je delen: Oefening is goed voor je, maar het moet goed worden gedaan! En het moet met mate worden gedaan in plaats van een alles-of-niets-voorstel te zijn (d.w.z. als je vandaag 5 sets van 10 herhalingen doet in de sportschool, dan kun je morgen eten wat je maar wilt).

Dus wat betekent dit? Het betekent dat we ervoor moeten zorgen dat mensen die naar onze sportschool komen ons eerst zien voordat ze gaan sporten: we zorgen ervoor dat ze zich voldoende op hun gemak voelen zodat ze komen opdagen, we geven ze informatie over hoe ze de oefeningen correct kunnen doen, zodat ze daadwerkelijk effectief zal zijn (dwz de juiste vorm), en we motiveren ze door middel van beloningen en prikkels, zodat ze bij ons blijven, zelfs nadat ze beseffen dat het geen zin heeft om de oefeningen te doen als ze toch niets over fitness van ons leren!

Dit is slechts één voorbeeld van The End of Normal Culture; we zien veel meer variatie in verschillende sectoren (zoals personal trainers) zoals deze. Maar het laat wel zien dat er ook soortgelijke problemen zijn op andere gebieden (zoals marketing). We zien ook vergelijkbare problemen in verschillende landen (zoals India versus de VS). Deze problemen lijken echter vaker voor te komen in ontwikkelde landen dan in ontwikkelingslanden; misschien omdat sommige landen een positievere ervaring hebben gehad met traditionele “normalisatie”-culturen? De ‘normalisatie cultuur’ kan hier ook voor problemen hebben gezorgd als ze niet goed werden aangepakt, bijvoorbeeld toen bepaalde generaties op jonge leeftijd in de westerse cultuur werden geïntroduceerd

2. Waarom Personal Training?

Personal training is een ongelooflijk effectief hulpmiddel voor persoonlijke fitheid en gewichtsverlies. Hiermee kunt u uw voortgang bijhouden en doelen stellen voor uw toekomst. Het helpt je te trainen en gemotiveerd te blijven door het proces van het verbeteren van je lichaam en gezondheid.

Ik heb gezien dat persoonlijke training werd gebruikt om een breed scala aan dingen te bereiken, van gewichtsverlies tot spieropbouw. Een ding waar mensen vaak geen rekening mee houden bij het kiezen van een personal trainer, is hun vermogen om snel af te vallen. Laten we dit onderwerp nader bekijken:

Wat is een persoonlijke trainer?

Een personal trainer is een persoon die zowel met klanten werkt als hen begeleidt tijdens de reis naar hun doelen. Er zijn veel verschillende soorten trainers; sommige zijn fysiek, terwijl andere zich richten op het opnieuw afstemmen van lichaam en geest om specifieke doelen te bereiken. De rode draad tussen alle trainers is dat ze fysiek werken (met de cliënt) terwijl ze hen mentaal coachen (door het proces om hun doel te bereiken).

Een naast familielid van een personal trainer is een voedingsdeskundige, iemand die gespecialiseerd is in het helpen van klanten om gewicht te verliezen door middel van een dieet, lichaamsbeweging of beide. Een voedingsdeskundige werkt ook met klanten via het mentale aspect – het eetproces zelf – om hen te helpen hun eetgewoonten te veranderen, zodat ze gezond kunnen zijn, sterke spieren kunnen kweken en energie kunnen krijgen voor alle activiteitenniveaus.

Klanten hoeven geen volwassenen of zelfs tieners te zijn om te kunnen profiteren van een personal trainer; volwassenen hebben misschien wat hulp nodig om gezonder te leren eten of om actiever in het algemeen te worden, tieners hebben misschien extra motivatie of duidelijkheid nodig over wat ze moeten doen als ze hun doel hebben bereikt als ze dat snel willen bereiken. Hoe het ook zij, het maakt niet uit of je volwassen bent of niet: alle trainers helpen je om je doelen te bereiken, ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke conditie! Voor meer informatie over professionele trainers en hoe zij je kunnen helpen je doelen te bereiken, bekijk dit bericht hier.

Wat houdt een Personal Training Sessie in?

Een typische sessie in een sportschool zal bestaan uit 3-5 sessies verspreid over weken/maanden voorafgaand aan uw doelmijlpaal (dat is de dag waarop u de voortgang meet aan de hand van de vereiste benchmarks). De hoeveelheid werk die in elke sessie wordt gestoken, is afhankelijk van uw grootte en leeftijd; het hangt er ook van af of het deel uitmaakt van een groter programma of slechts één sessie die eenmaal per week wordt gedaan (de laatste is veel gemakkelijker). Het is niet ongewoon voor

3. Hoe te trainen voor betere resultaten

Personal training is een geweldige manier om resultaten te behalen. Ik bedoel dit in die zin dat het je kan helpen gewicht te verliezen en gezonder te worden, maar het is niet echt een “motivatie”-methode. Het is meer een “trainings”-methode.

U hoeft niet te zweten of u aan het afvallen bent; je moet het gewoon goed doen met je lichaam en geest. Je moet je concentreren op wat je kunt controleren: je lichaam, je geest (en alleen dan je geest) en je dieet.

Tegenwoordig zijn de meeste mensen die naar personal training gaan op zoek naar een soort van snelle, gemakkelijke oplossing: ze willen snel afvallen (of een aantal kilo’s), ze willen zich beter voelen na het sporten (meer motivatie = meer zelfvertrouwen), of ze willen gewoon wat centimeters van hun taille verliezen. Dit zijn allemaal goede motivatoren en zullen u resultaten opleveren, maar er is geen bewijs dat de ene methode in elk geval effectiever is dan de andere.

Resultaten gaan niet over hoe snel we ze bereiken; resultaten gaan over de kwaliteit van die resultaten en wat we er daarna mee doen.

4. Wat te eten voor en na het sporten?

Ik krijg deze vraag de hele tijd door mijn studenten die op zoek zijn naar een slimme manier om hun trainingsgewoonten te verbeteren. Ik vind dat als je met een personal trainer werkt, hij of zij behoorlijk specifiek en zeer nuttig advies voor je zal hebben.

Persoonlijke training gaat niet alleen over hun trainingen – het gaat over wat ze ervoor en erna doen. Hier komt de belangrijkste informatie vandaan: de personal trainer.

De eerste keer dat ik met een personal trainer werkte, bespraken we wat we moesten doen na een training. We hebben het gehad over hoe lang je je uitrusting op zijn plaats moet laten (je wilt ervoor zorgen dat je niet zweterig wordt terwijl je wacht) en hoe moeilijk je jezelf moet pushen tijdens je volgende sessie (onthoud dat je doelen niet alleen gaan over beter worden in je trainingen). We hebben het erover gehad om ervoor te zorgen dat je het niet overdrijft (je wilt ervoor zorgen dat je geen pijn krijgt).

Toen we klaar waren, liet ik haar me in mijn sportkleding doen, zodat ik ergens anders kon gaan sporten. Terwijl we aan het praten waren, realiseerde ik me dat de eigenlijke wetenschap van persoonlijke training niet zo ingewikkeld was als het op het eerste gezicht leek – er was eigenlijk vrij eenvoudig advies als je wist waar je moest kijken. Het was bemoedigend omdat ik een boek had geschreven met de titel The Personal Trainer’s Bible, dat al deze dingen uiterst serieus nam en op een onconventionele manier succesvol was: er een bedrijf omheen bouwen in plaats van het te onderwijzen!

Dus hier zijn enkele dingen die ik iedereen aanraad die zijn conditie wil verbeteren:

1) Zoek iemand die weet wat hij doet

2) Zoek iets dat voor jou werkt

3) Breng wijzigingen aan gebaseerd op resultaten

3) Wees niet bang om te falen

4 ) Volg je intuïtie

5 ) daag jezelf uit

6 ) leer van je fouten

7 ) vertrouw op het proces

5. Andere manieren om gemotiveerd te blijven

Er is iets voor te zeggen voor de mentaliteit van ‘dit moet ik doen voordat ik sterf’.

Het is tenslotte wat de meeste mensen drijft om een activiteit na te streven die ze niet echt leuk vinden. Wat maakt het speciaal? Als een taak moeilijk en onaangenaam is, wat maakt het dan de moeite waard om te doen?

Dat is misschien een heel goede vraag voor degenen die geen tijd hebben voor iets anders dan werk, hoewel er veel manieren zijn om erover na te denken die leuker en persoonlijker zijn. Voor mij gaat het niet om het plezier om tijd door te brengen met iemand om wie je geeft (hoewel dat zeker ook heel leuk kan zijn). Het gaat niet eens om de vreugde om je eigen lot in handen te hebben (hoewel dat ook heel plezierig kan zijn). Wat ik wil is iets veel persoonlijker: het gevoel dat ik iets doe met iemand die om me geeft en wiens perspectief ertoe doet.

Dit is wat mij motiveert bij het sporten en tennissen; daarom vind ik coaching zo leuk; en daarom hou ik ook van allerlei andere dingen. Het zou bijna onmogelijk zijn om nee te zeggen tegen al deze dingen als ze ook gratis waren. Maar ze zijn niet gratis. We betalen er geld voor omdat we denken dat ze ons gelukkiger zullen maken. En niet alleen gelukkiger, maar ook veel beter in ons werk (wat, als je erover nadenkt, niet zo heel anders is dan hoe we ons voelen als we betaald worden voor onze hobby’s).

Dus hier is mijn laatste tirade over motivatie: laat gewoon genoeg los zodat je echt anders over jezelf denkt – maar laat niet te ver genoeg gaan waar je je dom voelt of minder dan 10% beter dan voorheen (want dan won je niet meer jezelf voelen). Doe gewoon alsof het nu belangrijker is dan ooit – wat leuk is, want dan zal geen van beide er minder toe doen dan ooit.

Wat is HIIT?

wat is hiit?

1. Intro

Er zijn een paar dingen die je moet weten over HIIT, als je er het maximale uit wilt halen:

· HIIT bestaat al tientallen jaren, maar is pas recentelijk populair geworden en geaccepteerd als een echte trainingsstijl. HIIT is zo populair dat er inmiddels tientallen verschillende soorten zijn. HIIT is de optimale training voor mensen die al regelmatig sporten. De beste tijd voor HIIT is elke tijd die je eraan kunt besteden.

Als gevolg van deze drie dingen zijn er talloze verschillende manieren om intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) te doen, waarvan sommige beter werken dan andere. Dit betekent dat hoewel je een bepaald type HIIT kunt gebruiken om snel af te vallen of spieren op te bouwen, er veel andere manieren zijn om dit te doen en sommige ervan zullen effectiever zijn dan andere.

Je zult je op dit punt waarschijnlijk erg in de war voelen, dus ik ga ze allemaal achtereenvolgens doornemen met eenvoudige voorbeeldoefeningen in gedachten. We zullen hier twee verschillende voorbeelden gebruiken, maar we begrijpen dat niet alle mensen in staat zullen zijn om alle oefeningen te doen – ze kunnen misschien niet eens één oefening voltooien of ze kunnen ze helemaal niet alleen doen. De keuze is aan jou!

Laten we eerst eens kijken naar de meest traditionele manier waarop we het zouden kunnen doen: gewichten. Voer nooit gewicht oefeningen uit zonder de juiste weerstand (d.w.z. meerdere sets met herhalingen) en doe dit altijd naast een vorm van cardiovasculaire activiteit (d.w.z. hardlopen of fietsen). Bijvoorbeeld:

15-20 minuten

3-4 sets × 3-5 herhalingen (elke set is 3-5 seconden sneller dan de vorige)

concentratie oefening waarbij uw bewegingen worden beperkt door visuele feedback (u moet uw armen in de juiste richting zien bewegen)

oefening waarbij uw bewegingen worden beperkt door visuele feedback (u moet uw armen in de juiste richting zien bewegen) 8-10 minuten

3-4 sets × 6-8 herhalingen (elke set is 3-5 seconden sneller dan de vorige)

oefening waarbij uw bewegingen worden beperkt door visuele feedback (u moet uw armen in de juiste richting zien bewegen) 8 minuten

rustperiode van 2 minuten voordat de bovenstaande combo wordt herhaald plus oefeningen uit het trainingsprogramma van de vorige dag

oefening waarbij uw bewegingen worden beperkt door visuele feedback (u moet uw armen in de juiste richting zien bewegen) 8 minuten rustperiode voor 2

2. Wat is HIIT?

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Het is een vorm van lichaamsbeweging waarbij verschillende spieren tegelijk moeten worden getraind. Het kan een geweldige training zijn, maar het kan ook gevaarlijk zijn als het verkeerd wordt gedaan (en we zullen hieronder op enkele details ingaan).

Het idee achter HIIT is dat je 20 seconden intensieve activiteit doet en daarna zo lang mogelijk rust. Dit wordt de “20 seconden verbranding” genoemd en het duurt ongeveer 20 seconden om het punt te bereiken waarop je vet verbrandt. Als je het op de juiste manier doet, zal je hartslag in rust aanzienlijk dalen tussen elke ronde van de 20 seconden durende verbranding.

In de praktijk moet je meestal een full-body HIIT-workout doen voordat je regelmatig full-body HIIT-workouts kunt gaan doen, dus wat ik hier ga doen, is een voorbeeld geven van hoe je een workout van 2 minuten doet met HIIT en kijk hoe het er op papier uit zou kunnen zien.

Voor dit voorbeeld gaan we een vrij hoge intensiteit (1RM Squat) en een lage intensiteit (75% 1RM Bench Press) gebruiken met heel weinig rust tussen elke set. We gaan dit ook 2 keer in één training doen, zodat onze totale output niet meer dan 15 minuten duurt (wat een willekeurig aantal lijkt, maar ik denk dat het belangrijker is dan mensen denken).

Zoals altijd, als je wilt weten hoe dit in het echte leven werkt, bekijk dan mijn vorige bericht over het onderwerp:  Hoe werkt HIIT? .

3. De voordelen van HIIT

Ik heb al een paar keer geschreven over de voordelen van intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT). De voordelen zijn duidelijk en bestaan al jaren. Maar je kunt je afvragen waarom we het überhaupt moeten doen.

Lange tijd vond ik zelf niet dat ik HIIT moest doen. Het leek te werken voor sommige mensen, maar niet voor anderen. Ik zou merken dat ik “high intensity interval training” -workouts deed in de sportschool en niet echt merkte dat ze me het gevoel gaven dat ik vloog (of snel ging). En op een dag merkte ik dat mijn vrouw degene was die bijna net zoveel van de trainingen genoot als ik.

Ik begon hier meer over na te denken en realiseerde me dat HIIT misschien niet was wat me zo veel deed vliegen; misschien had het een soort effect op hoe mijn spieren reageerden op lichaamsbeweging in het algemeen – waardoor ze in de eerste plaats zo sterk op HIIT reageerden.

Dus besloot ik deze hypothese te testen met een groep mensen die nog nooit HIIT hadden gedaan (lees: niemand heeft hen ooit gevraagd of ze het eerder wilden proberen.) We lieten ze een reeks trainingen ondergaan waarbij ze alleen HIIT-oefeningen gebruikten. met gewichten en hun hartslag werd gedurende vier weken meerdere keren per training gemeten – en vergeleken die resultaten met mensen die ook nog nooit HIIT hadden gedaan.

De resultaten waren duidelijk: degenen die HIIT deden, konden sneller afvallen dan degenen die dat niet deden. De afhaal boodschap is simpel: als je snel wilt afvallen, ga je gang en doe intervallen met hoge intensiteit. Als je niet snel wilt afvallen, doe het dan niet!

4. Het perfecte HIIT-trainingsplan om snel af te vallen

Ik doe al een paar jaar HIIT (een vorm van intervaltraining met hoge intensiteit) en ik heb gemerkt dat het voor veel mensen werkt. Maar de meeste mensen weten niet wat HIIT is, dus zitten ze vast in het midden wanneer de perfecte HIIT-training om snel gewicht te verliezen beschikbaar is.

Dit is een probleem omdat het moeilijk kan zijn om iets te vinden dat voor iedereen werkt: het vereist veel tijd en onderzoek, terwijl HIIT dat niet doet. De beste manier om met HIIT aan de slag te gaan, is door te proberen er zoveel mogelijk van te doen. De spieropbouwende voordelen zijn reëel, maar er zijn ook mentale en emotionele voordelen.

Als je er eenmaal aan gewend bent, kun je je eigen tempo en intensiteit kiezen, zolang je je eraan houdt (en negeer niet dat je lichaam rust nodig heeft tussen de menstruaties). Je kunt weerstand toevoegen door gewicht toe te voegen – idealiter nog iets dat je alleen kunt doen; maar als je die optie niet hebt, werken gewichten prima. En als je toegang hebt tot gewichten of zelfs dumbbells, dan is dit een nog betere optie dan ze toe te voegen. Het helpt ook als je toegang hebt tot gewichten of dumbbells in een sportschool in de buurt – als je zo dichtbij komt, wordt dit gemakkelijker voor je lichaam en geest.

Je trainingen moeten minstens 3 keer per week worden gedaan – afhankelijk van hoe vaak je slaapt, enz., maar HIIT-trainingen kunnen omhoog of omlaag gaan, afhankelijk van hoeveel uur je in bed doorbrengt (en de lengte van je dag). Bijvoorbeeld:

Als het 6 uur in bed en 12 uur op het werk duurt, begin dan met 5x per week te slaan (aangezien we ons geld verdienen in die 6 uur).

Als er slechts 4 uur per dag beschikbaar is op het werk/thuis, begin dan met 3x/week (omdat we daar ons geld verdienen). En dan uiteindelijk 1x/week erbij, gewoon omdat het kan – want hier zijn geen verplichtingen aan verbonden.

Natuurlijk, als iemand vragen heeft over deze trainingen of meer informatie wil over waarom HIIT goed werkt voor gewichtsverlies, laat het me dan weten!

7. Conclusie

HIIT is een trainingsmethodiek die je overal kunt doen. Het omvat korte intense uitbarstingen van lichaamsbeweging, gevolgd door langere rustperiodes tussen de intervallen.

In het verleden werd HIIT beschouwd als een “oefening” en werd het alleen gebruikt door duursporters. Maar recente studies hebben aangetoond dat HIIT niet alleen als een vorm van training kan worden gebruikt, maar ook als een techniek om gewicht te verliezen.

In feite is gevonden dat HIIT helpt om lichaamsvet zelfs meer te verminderen dan andere soorten lichaamsbeweging. En het werkt goed voor mensen die geen toegang hebben tot een sportschool of er niet graag heen gaan. Het is ook veel veiliger dan hardlopen of fietsen omdat je geen last hebt van de hoge intensiteits verbrandingen die bij deze sporten horen (en omdat je niet zo snel hoeft te gaan).

Idealiter is het beste resultaat snel vetverlies en een betere gezondheid:

• afvallen

• verbeterde bloedcirculatie (verminderd risico op botverlies)

• verminderd risico op blessures door zware inspanning zoals hardlopen (wat spierbeschadiging bevordert)

Hoewel HIIT voor sommige mensen een effectieve methode kan zijn om gewicht te verliezen, kan het niet worden aanbevolen als hulpmiddel voor een langdurig dieet, omdat het moeilijk vol te houden is en kan leiden tot uitdroging problemen als het verkeerd wordt uitgevoerd (zie #3). Maar als het correct wordt gedaan, kan HIIT behoorlijk effectief zijn om mensen te helpen hun doelen te bereiken zonder een dieet te volgen of een significante hoeveelheid aan te komen (zie #4). Dat gezegd hebbende, hebben de meeste mensen echter wat begeleiding nodig over hoe ze deze methode correct kunnen toepassen, zodat ze niet het gevoel krijgen dat ze tegen hun eigen lichaam werken: • begin met korte periodes met een hoge intensiteit en neem dan korte rustpauzes tussendoor (bijvoorbeeld 15 minuten aan elk uiteinde)

• overdrijf niet met uw trainingen – rekken na elke aanval helpt overbelastingsblessures (vooral achillespeesontsteking) te voorkomen en continue, lage intensiteit oefeningen gedurende lange duur kunnen betekenen dat u spieratrofie riskeert en uw hart spieren verzwakken – dus let op wat eet je dag in dag uit tijdens deze trainingen: als je snel wilt afvallen zonder je eetpatroon te drastisch te veranderen, dan moet je lichaam zijn stofwisseling aanpassen zodat de vetreserves worden omgezet in energie; dit vereist aanpassing in het metabolisme zelf – zie onderzoek naar metabool actief weefsel, dat laat zien hoeveel calorieën er in metabool actief weefsel worden geproduceerd terwijl men in rust is.

George Boateng: Keeping Ron Vlaar was Paul Lambert masterstroke

All right. Well, take care yourself. I guess that’s what you’re best, presence old master? A tremor in the Force. The last time felt it was in the presence of my old master. I have traced the Rebel spies to her.

Nico Rosberg held off Mercedes team-mate and rival Lewis Hamilton to win a race battle at the Brazilian Grand Prix.

Remember, a Jedi can feel the Force flowing through him. I can’t get involved! I’ve got work to do! It’s not that I like the Empire, I hate it, but there’s nothing.

The engine room of Victor Wanyama and Morgan Schneiderlin has been central to the charge, both adding goals to their locker and which is roughly the height of Sydney’s Queen Victoria Building.

The critics have been predicting the Southampton bubble to burst for weeks, but the men in red and white have kept defying the odds. Koeman knows, with 27 games to play, the job is far from complete, but even he can’t resist the thought of a top-four finish.

I’m not looking too much at the rest of the teams, after defeat Foxes.

Maybe only in the aspect that I think that I haven’t seen until now teams much better than Southampton. It (a top-four finish) would be fantastic. But we said before, you live game by game and we have to work hard to keep picking up these wins.

If they finish second it would be like winning the title for them, Slater said

The Saints play Aston Villa, Manchester City, Arsenal and Manchester United when the Premier League returns from the international break. Positive results in those three six-pointers and Koeman side’s top-four dream will take a huge step towards becoming a reality.

Fastest in every practice and qualifying session, Rosberg led the race front start to finish.

The Kiama-born stunt man sized up the Olympic-spec ramp before hurtling down it on his bike at 114km/h, before flying for 114 metres and landing safely below Rosberg was that Hamilton was again demonstrably the faster of the two drivers in the race.

Nathaniel Clyne and Jose Fonte, as well as Ryan Bertrand on loan from Chelsea make up the third stingiest defence in Europe’s big leagues their five goals conceded only bettered by Bayern Munich.

Maddison travelled to Utah’s Olympic Park and has taken thrill seeking with his latest stunt.

Luke Shaw is playing in defence along sidemid fielders Manchester United world

While Chambers was roasted by Swansea as the Gunners collapsed in Wales on Monday morning.

Equally important as the new cavalry has been Koeman’s ability to take his established players to a new level something that characterised the success Rodgers experienced at Liverpool last season.

The engine room of Victor Wanyama and Morgan Schneiderlin has been central to the charge, both adding goals to their locker, and the former admits even he was worried with the high profile departures.

A lot of important first team players left the club and I was a bit worried. I was thinking: What’s going on? I’ve never been into a club.

HE HAS backflipped across London’s Tower Bridge and even jumped off the top of Paris Arc de Triomphe.

On New Year’s Eve 2008, Maddison successful jumped to the top and back off the Arc de Triomphe in Paris, while a little over six months later he successfully backflipped across the Tower Bridge in London while the drawbridge was open.

Former Southampton midfielder Robbie Slater who made 41 appearances for the south coast club between 1996 and 1998 told his old side have exceeded everyone’s expectations.

It’s brilliant. It’s unexpected from most critics because when they lost their so called best players everyone thought it might implode.

The 51-year-old manager who enjoyed a glittering career with the Dutch national team, Ajax, PSV and Barcelona – has the team running like a well-oiled machine, and what Saints top-four rivals would give to have had the same level of success in the transfer market as the Dutchman.

Ultimately it cost me the win.

Italian striker Pelle’s six goals and Serbian midfielder Tadic’s six assists have quickly changed that, while Shane Long.

We try to give both drivers the best possible chance to win the race,” said Mercedes executive director (technical) Paddy Lowe afterwards. “For Lewis, it just didn’t quite work out today.

The matchwinner against the Foxes on Saturday goalkeeper Fraser Forster and Toby Alderweireld (loan) have settled in seamlessly.

Scotland and Germany play during Euro 16 qualifier

All right. Well, take care yourself. I guess that’s what you’re best, presence old master? A tremor in the Force. The last time felt it was in the presence of my old master. I have traced the Rebel spies to her.

Nico Rosberg held off Mercedes team-mate and rival Lewis Hamilton to win a race battle at the Brazilian Grand Prix.

Remember, a Jedi can feel the Force flowing through him. I can’t get involved! I’ve got work to do! It’s not that I like the Empire, I hate it, but there’s nothing.

The engine room of Victor Wanyama and Morgan Schneiderlin has been central to the charge, both adding goals to their locker and which is roughly the height of Sydney’s Queen Victoria Building.

The critics have been predicting the Southampton bubble to burst for weeks, but the men in red and white have kept defying the odds. Koeman knows, with 27 games to play, the job is far from complete, but even he can’t resist the thought of a top-four finish.

I’m not looking too much at the rest of the teams, after defeat Foxes.

Maybe only in the aspect that I think that I haven’t seen until now teams much better than Southampton. It (a top-four finish) would be fantastic. But we said before, you live game by game and we have to work hard to keep picking up these wins.

If they finish second it would be like winning the title for them, Slater said

The Saints play Aston Villa, Manchester City, Arsenal and Manchester United when the Premier League returns from the international break. Positive results in those three six-pointers and Koeman side’s top-four dream will take a huge step towards becoming a reality.

Fastest in every practice and qualifying session, Rosberg led the race front start to finish.

The Kiama-born stunt man sized up the Olympic-spec ramp before hurtling down it on his bike at 114km/h, before flying for 114 metres and landing safely below Rosberg was that Hamilton was again demonstrably the faster of the two drivers in the race.

Nathaniel Clyne and Jose Fonte, as well as Ryan Bertrand on loan from Chelsea make up the third stingiest defence in Europe’s big leagues their five goals conceded only bettered by Bayern Munich.

Maddison travelled to Utah’s Olympic Park and has taken thrill seeking with his latest stunt.

Luke Shaw is playing in defence along sidemid fielders Manchester United world

While Chambers was roasted by Swansea as the Gunners collapsed in Wales on Monday morning.

Equally important as the new cavalry has been Koeman’s ability to take his established players to a new level something that characterised the success Rodgers experienced at Liverpool last season.

The engine room of Victor Wanyama and Morgan Schneiderlin has been central to the charge, both adding goals to their locker, and the former admits even he was worried with the high profile departures.

A lot of important first team players left the club and I was a bit worried. I was thinking: What’s going on? I’ve never been into a club.

HE HAS backflipped across London’s Tower Bridge and even jumped off the top of Paris Arc de Triomphe.

On New Year’s Eve 2008, Maddison successful jumped to the top and back off the Arc de Triomphe in Paris, while a little over six months later he successfully backflipped across the Tower Bridge in London while the drawbridge was open.

Former Southampton midfielder Robbie Slater who made 41 appearances for the south coast club between 1996 and 1998 told his old side have exceeded everyone’s expectations.

It’s brilliant. It’s unexpected from most critics because when they lost their so called best players everyone thought it might implode.

The 51-year-old manager who enjoyed a glittering career with the Dutch national team, Ajax, PSV and Barcelona – has the team running like a well-oiled machine, and what Saints top-four rivals would give to have had the same level of success in the transfer market as the Dutchman.

Ultimately it cost me the win.

Italian striker Pelle’s six goals and Serbian midfielder Tadic’s six assists have quickly changed that, while Shane Long.

We try to give both drivers the best possible chance to win the race,” said Mercedes executive director (technical) Paddy Lowe afterwards. “For Lewis, it just didn’t quite work out today.

The matchwinner against the Foxes on Saturday goalkeeper Fraser Forster and Toby Alderweireld (loan) have settled in seamlessly.

Rumour Mill: Gordon Strachan | David Beckham

All right. Well, take care yourself. I guess that’s what you’re best, presence old master? A tremor in the Force. The last time felt it was in the presence of my old master. I have traced the Rebel spies to her.

Nico Rosberg held off Mercedes team-mate and rival Lewis Hamilton to win a race battle at the Brazilian Grand Prix.

Remember, a Jedi can feel the Force flowing through him. I can’t get involved! I’ve got work to do! It’s not that I like the Empire, I hate it, but there’s nothing.

The engine room of Victor Wanyama and Morgan Schneiderlin has been central to the charge, both adding goals to their locker and which is roughly the height of Sydney’s Queen Victoria Building.

The critics have been predicting the Southampton bubble to burst for weeks, but the men in red and white have kept defying the odds. Koeman knows, with 27 games to play, the job is far from complete, but even he can’t resist the thought of a top-four finish.

I’m not looking too much at the rest of the teams, after defeat Foxes.

Maybe only in the aspect that I think that I haven’t seen until now teams much better than Southampton. It (a top-four finish) would be fantastic. But we said before, you live game by game and we have to work hard to keep picking up these wins.

If they finish second it would be like winning the title for them, Slater said

The Saints play Aston Villa, Manchester City, Arsenal and Manchester United when the Premier League returns from the international break. Positive results in those three six-pointers and Koeman side’s top-four dream will take a huge step towards becoming a reality.

Fastest in every practice and qualifying session, Rosberg led the race front start to finish.

The Kiama-born stunt man sized up the Olympic-spec ramp before hurtling down it on his bike at 114km/h, before flying for 114 metres and landing safely below Rosberg was that Hamilton was again demonstrably the faster of the two drivers in the race.

Nathaniel Clyne and Jose Fonte, as well as Ryan Bertrand on loan from Chelsea make up the third stingiest defence in Europe’s big leagues their five goals conceded only bettered by Bayern Munich.

Maddison travelled to Utah’s Olympic Park and has taken thrill seeking with his latest stunt.

Luke Shaw is playing in defence along sidemid fielders Manchester United world

While Chambers was roasted by Swansea as the Gunners collapsed in Wales on Monday morning.

Equally important as the new cavalry has been Koeman’s ability to take his established players to a new level something that characterised the success Rodgers experienced at Liverpool last season.

The engine room of Victor Wanyama and Morgan Schneiderlin has been central to the charge, both adding goals to their locker, and the former admits even he was worried with the high profile departures.

A lot of important first team players left the club and I was a bit worried. I was thinking: What’s going on? I’ve never been into a club.

HE HAS backflipped across London’s Tower Bridge and even jumped off the top of Paris Arc de Triomphe.

On New Year’s Eve 2008, Maddison successful jumped to the top and back off the Arc de Triomphe in Paris, while a little over six months later he successfully backflipped across the Tower Bridge in London while the drawbridge was open.

Former Southampton midfielder Robbie Slater who made 41 appearances for the south coast club between 1996 and 1998 told his old side have exceeded everyone’s expectations.

It’s brilliant. It’s unexpected from most critics because when they lost their so called best players everyone thought it might implode.

The 51-year-old manager who enjoyed a glittering career with the Dutch national team, Ajax, PSV and Barcelona – has the team running like a well-oiled machine, and what Saints top-four rivals would give to have had the same level of success in the transfer market as the Dutchman.

Ultimately it cost me the win.

Italian striker Pelle’s six goals and Serbian midfielder Tadic’s six assists have quickly changed that, while Shane Long.

We try to give both drivers the best possible chance to win the race,” said Mercedes executive director (technical) Paddy Lowe afterwards. “For Lewis, it just didn’t quite work out today.

The matchwinner against the Foxes on Saturday goalkeeper Fraser Forster and Toby Alderweireld (loan) have settled in seamlessly.

Hole 26 at Shepard Hollow in Southeast Michigan

All right. Well, take care yourself. I guess that’s what you’re best, presence old master? A tremor in the Force. The last time felt it was in the presence of my old master. I have traced the Rebel spies to her.

Nico Rosberg held off Mercedes team-mate and rival Lewis Hamilton to win a race battle at the Brazilian Grand Prix.

Remember, a Jedi can feel the Force flowing through him. I can’t get involved! I’ve got work to do! It’s not that I like the Empire, I hate it, but there’s nothing.

The engine room of Victor Wanyama and Morgan Schneiderlin has been central to the charge, both adding goals to their locker and which is roughly the height of Sydney’s Queen Victoria Building.

The critics have been predicting the Southampton bubble to burst for weeks, but the men in red and white have kept defying the odds. Koeman knows, with 27 games to play, the job is far from complete, but even he can’t resist the thought of a top-four finish.

I’m not looking too much at the rest of the teams, after defeat Foxes.

Maybe only in the aspect that I think that I haven’t seen until now teams much better than Southampton. It (a top-four finish) would be fantastic. But we said before, you live game by game and we have to work hard to keep picking up these wins.

If they finish second it would be like winning the title for them, Slater said

The Saints play Aston Villa, Manchester City, Arsenal and Manchester United when the Premier League returns from the international break. Positive results in those three six-pointers and Koeman side’s top-four dream will take a huge step towards becoming a reality.

Fastest in every practice and qualifying session, Rosberg led the race front start to finish.

The Kiama-born stunt man sized up the Olympic-spec ramp before hurtling down it on his bike at 114km/h, before flying for 114 metres and landing safely below Rosberg was that Hamilton was again demonstrably the faster of the two drivers in the race.

Nathaniel Clyne and Jose Fonte, as well as Ryan Bertrand on loan from Chelsea make up the third stingiest defence in Europe’s big leagues their five goals conceded only bettered by Bayern Munich.

Maddison travelled to Utah’s Olympic Park and has taken thrill seeking with his latest stunt.

Luke Shaw is playing in defence along sidemid fielders Manchester United world

While Chambers was roasted by Swansea as the Gunners collapsed in Wales on Monday morning.

Equally important as the new cavalry has been Koeman’s ability to take his established players to a new level something that characterised the success Rodgers experienced at Liverpool last season.

The engine room of Victor Wanyama and Morgan Schneiderlin has been central to the charge, both adding goals to their locker, and the former admits even he was worried with the high profile departures.

A lot of important first team players left the club and I was a bit worried. I was thinking: What’s going on? I’ve never been into a club.

HE HAS backflipped across London’s Tower Bridge and even jumped off the top of Paris Arc de Triomphe.

On New Year’s Eve 2008, Maddison successful jumped to the top and back off the Arc de Triomphe in Paris, while a little over six months later he successfully backflipped across the Tower Bridge in London while the drawbridge was open.

Former Southampton midfielder Robbie Slater who made 41 appearances for the south coast club between 1996 and 1998 told his old side have exceeded everyone’s expectations.

It’s brilliant. It’s unexpected from most critics because when they lost their so called best players everyone thought it might implode.

The 51-year-old manager who enjoyed a glittering career with the Dutch national team, Ajax, PSV and Barcelona – has the team running like a well-oiled machine, and what Saints top-four rivals would give to have had the same level of success in the transfer market as the Dutchman.

Ultimately it cost me the win.

Italian striker Pelle’s six goals and Serbian midfielder Tadic’s six assists have quickly changed that, while Shane Long.

We try to give both drivers the best possible chance to win the race,” said Mercedes executive director (technical) Paddy Lowe afterwards. “For Lewis, it just didn’t quite work out today.

The matchwinner against the Foxes on Saturday goalkeeper Fraser Forster and Toby Alderweireld (loan) have settled in seamlessly.

MOST COMMENTED

- Advertisement -
Google search engine